Evrouwcipathie

Al een aantal dagen zorgt Sophia voor mijn ontbijtje. Ze kent mijn voorkeur voor verse meloen, knapperige toast en een romige latte. Het kleinschalige hotel waar we verblijven wil zich onderscheiden door haar persoonlijke service. Een concept waar ze in mijn ogen uitmuntend in slagen.
Vandaag vroeg Sophia mij wat voor werk ik deed. Vol trots vertelde ik over HR Dynamics, de mooie opdrachten en de fijne collega’s die heb ontmoet. Het was een leuk, geanimeerd gesprek. Toen Sophia met de restanten van ons ontbijt vertrok zag ik het ietwat beteuterde gezicht van mijn man. Blijkbaar zat hij klaar om te vertellen over zijn job als investment banker. Het was een fijne constatering dat vandaag de dag aan de VROUW wordt gevraagd wat zij doet. Al stellen we ook vast dat ook wij het toch een bijzonder vinden.

PS: de ‘orde’ werd weer hersteld toen mijn man ‘s avonds een menukaart kreeg met prijzen en ik zonder. En dat terwijl ik betaalde…