Beat Blue Monday

Beat Blue Monday

De derde maandag in januari.. Blue Monday. In 2005 uitgeroepen tot de meest deprimerende dag van het jaar. Man achter dit begrip is Cliff Arnall. Deze docent, verbonden aan de Universiteit van Cardiff bepaalde het moment aan de hand van het weer, financiën en ‘niet volgehouden goede voornemens’. Zijn intenties waren goed. “Ik wilde mensen inspireren om actie te ondernemen en gewaagde levenskeuzes te maken” aldus Arnall.

Ondertussen zijn wij er mooi klaar mee. Was je nog niet mild depressief omdat je toch die chocolaatjes achter je kiezen hebt gestopt, je meer lijkt op een sponsor van de sportschool dan een actief lid en januari toch niet zo ‘droog’ bleek te zijn, dan geeft de term alleen al het laatste zetje tot chagrijn. Hoe deze dag door te komen? Hieronder wat tips, en nee niet het geijkte meer slapen, bewegen en gezonder eten.

1. Vertroetel jezelf

Ga naar de sauna, boek een massage of neem een warm bad. Kun je de verleiding van dat glas wijn of die pizza-punt echt niet weerstaan? Houd de hoeveelheid binnen de perken maar geniet vooral van elke slok of hap die je neemt.

2. Luister muziek

Hoe het precies werkt weet nog niemand, maar muziek is één van de krachtigste middelen om emotie op te roepen. Zelfs door een liedje in je hoofd af te spelen kun je jezelf al in een bepaalde stemming brengen. Boost je mood bijvoorbeeld met “Happy” of “Can’t stop the feeling”.

3. Knuffel

In deze tijd van #metoo is het geen goed idee om de eerste de beste voorbijganger vast te klampen tenzij deze 4 pootjes heeft. Het ontspannende effect van het aaien van huisdieren is uitvoerig aangetoond. Geen dier in je omgeving? Allergie of gewoon geen fan van pluizige zoogdieren? Assistent-professor Myrick bewees dat het kijken van dierenfilmpjes hetzelfde positieve effect sorteert. Mijn persoonlijke favoriet: www.thedodo.com

Een hele mooie dag gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *