De juiste job

Januari en september zijn de beste maanden voor het werven van nieuwe medewerkers. Op zich is er niets bijzonders aan deze set van 30+ dagen behalve dat ze volgen op de gangbare perioden van winter- en zomer vakantie. Vakantie is ee tijd van ontspannen, opladen en reflecteren op zaken zoals je baan. Onwel bij de gedachte aan weer beginnen met werk? Dan is het wellicht tijd om aan een andere baan te denken. Ik zelf heb dit fenomeen aan den lijve ondervonden toen ik drie jaar geleden op vakantie was in Kroatië. Klagend over een afwijzing zei mijn reisgenoot dat zij mij ook niet aan zou nemen. Heimelijk wilde ik voor mezelf starten en het gebrek aan enthousiasme om opnieuw in loondienst te treden was zelfs tijdens sollicitatiegesprekken voelbaar. Na deze trip ben ik gestart met het maken van workshops, het bouwen van een website. Sinds dien heb ik prachtige opdrachten mogen vervullen en ben ik blijer dan dan ooit met de keuze die ik heb gemaakt. Nu, tijdens de laatste dagen van deze reis kijk ik uit om maandag weer met nieuwe energie aan de slag te gaan.