Love at first (web)site

Je blik dwaalt af. Je MOET kijken. En nog eens. En als je kijkt krijg je een vreemd gevoel in je maag, terwijl je toch echt hebt ontbeten!

De start van een arbeidsrelatie lijkt soms op het krijgen van verkering. Je ziet ‘iets’ wat maakt dat je verder op onderzoek gaat. Groot verschil met een flirt tussen mensen is dat je als bedrijf niet weet waar, wanneer en met wie de vonk over kan springen. Als organisatie moet je je altijd van je beste kant laten zien om potentiële partners te kunnen ‘verleiden’. Verleiden, dat is feitelijk employer branding. Love at first (web)site dus…

Idealiter sluiten de Employer Branding en Marketing strategie naadloos op elkaar aan. Want, een merknaam kan op zichzelf al een flink aantal kandidaten opleveren. Functie, cultuur en voorwaarden lijken (bijna) bijzaak. Denk bijvoorbeeld aan het groot aantal sollicitaties wat Netflix ontvangt op elke vacature. Dat een cultuur van ‘radicale transparantie’ wordt nagestreefd en 30% van de starters binnen 18 maanden weer vertrekt is bij kandidaten vaak niet bekend.

Een gerichte vacature, gepost op het juiste medium is zilver. Een geïntegreerde aanpak waarbij de klant ook als potentiële kandidaat wordt gezien is goud!