Freelance Fitness

Als werknemer in loondienst heb ik jaren met plezier gebruik gemaakt van bedrijfsfitness. Dat wil zeggen, ik dwong mezelf aan een aantal apparaten te trekken en al starend naar RTL Boulevard wat kilometers weg te trappen of lopen. Het vooruitzicht van een sauna maakte wel íets goed.

Om de Coronakilo’s te bestrijden heb ik de stoute (sport)schoenen aangetrokken en mij opnieuw bij een sportschool gemeld. Bedrijfsfitness is namelijk óók toegankelijk voor ZZP-ers zoals ik. Een leuke korting bij een aantal sportscholen. Fijn! Plus natuurlijk de fiscale voordelen. Toch?

Helaas. Volgens de belastingdienst is de regeling is alleen bedoeld voor werknemers. Een zelfstandige ondernemer die feitelijk als medewerker in dienst is bij zichzelf en opdrachtgevers mag zich daar niet onder scharen. Aangezien mijn conditie niet meer is wat het was, moest ik even bijkomen van deze schokkende ontdekking.

Een verkiezingsthema zal het niet worden, toch hoop ik dat een lijsttrekker het belang van fitte ondernemers onderschrijft en inziet dat een investering op dit vlak zich ongetwijfeld snel terugverdient!