Welkom Sollicitant

Als sollicitant leer je nieuwe mensen en bedrijven kennen. Leuk en leerzaam. Zo kwam ik zelf in een paar situaties waar ik in ieder geval van heb geleerd hoe het anders kan.

Route
Google Maps en Waze beloofde nog zo geen file maar hier sta ik dan in autopolonaise. Nu neem ik ruim de tijd dus geen paniek. Conform de meegestuurde routebeschrijving sta ik met nog 10 minuten speling op de stoep. Echter, ik zit in de auto en de garage met gereserveerde plek zie ik niet. Na 4 rondjes éénrichting verkeer, een stress-test voor mijn deo en een beetje fout parkeren sprint ik naar de receptie om me hijgend net op tijd te melden. Gouden tip: vermeld waar je als mens én als auto naar binnen kunt.

Ontvangst
Keurig op tijd. Deur dicht en geen bel in zicht. Even later sta ik met de wekelijkse ‘fruitbox’ in mijn handen (de bezorger liet mij de eer) te luisteren of ik al de eerst wachtende aan de lijn ben. De telefoniste helpt me direct uit de droom. De centrale zit in een andere stad en ook zij krijgt niemand te pakken. Ik heb een appeltje voor de dorst maar de zin in een gesprek is me inmiddels vergaan.

Een rode loper is echt niet nodig, maar een fijne ontvangst kan in een krappe arbeidsmarkt wel nét het verschil maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *