X-mas blues

Ik heb last van kerstblues. Een ‘grinch’ ben ik niet. Ik worstel me door lampjes, boom en ballen heen tot het huis in kerstsfeer is. Met zorg zoek ik kado’s en recepten uit en duik met plezier een dag de keuken in. Toch steekt eind november een gevoel van melancholie de kop op. En niet alleen bij mij. Bij het bouwen van mijn Kerstpub Quiz stuitte ik op feitjes die het X-mas blues-fenomeen bevestigen.

Robert Ten Brink’s inspanningen ten spijt, de meeste relatiebreuken vinden rond kerst plaats. Ruim een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam, drie miljoen medelanders heeft last van organisatie-druk ofwel ‘stressmis’.

Het is kerst, ’the most wonderful time of the year’. In je mooiste kleertjes knabbelend aan een goudbruine kalkoen, bedolven onder fraai verpakte geschenken. Je familie en vrienden zien er uit als de cast van de Last Christmas video. Maar wat als je geen eurie hebt voor kalkoen en kado’s. Of je bent ziek. En je meest dierbaren zijn helemaal niet bij je. Sta je in je uppie on de mistletoe.

Juist dat leuk, mooi en gezellig maakt het voor velen helemaal niet zo’n ‘merry’ aangelegenheid. Het gemis van mensen, financiële beperkingen alles lijkt groter en zwaarder door een filter van kersttakken en blije gezichten. Heb jij ook last van de blues? Check dan Facebook pagina’s als ‘I hate christmas’ en ‘Christmas hate’. Deze kunnen je wellicht toch een grimlachje opleveren.

January is coming, january is coming…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *